Sveika mityba
Mano kelias į sveiką mitybą prasidėjo Lietuvos sveikatos mokslų universitete, kur baigiau visuomenės sveikatos studijas. Nors, prisipažinsiu, tikrai nežinojau, ką noriu veikti gyvenime, tačiau studijų metu susipažinau su sveika ir subalansuota mityba, kuri stipriai pakeitė mano gyvenimą. Domėjausi, kaip maistas veikia mūsų fizinę ir psichologinę būseną, pradėjau vengti “tuščių” kalorijų ir žvelgti į maistą kaip į vaistą. Tiesą pasakius, mano maisto racionas apsivertė aukštyn kojomis. Ir man tai patiko! Pirmą kartą gyvenime natūraliai pajaučiau jėgų antplūdį, atsirado daugiau ištvermės sportuojant. Ir visa tai buvo sveikos ir subalansuotos mitybos dėka. Savo žiniomis ir patirtimi noriu dalintis su kitais, todėl konsultuoju sveikos mitybos klausimais, sudarau mitybos planus bei vedu seminarus sveikos mitybos temomis.
Augalinė mityba
Didžiausią mano maisto raciono dalį sudaro augalinė mityba, nes tai yra sveiko gyvenimo pagrindas. Su jos atsiradimu mano gyvenime, pradėjau gaminti žymiai įvairesnį maistą, iš naujo atradau ankštinius maisto produktus. Domiuosi, kaip subalansuoti mitybą, kad gaučiau visas būtiniausias maisto medžiagas. Vertinu ir renkuosi kokybiškus ir šviežius maisto produktus. Pirmenybę visada teikiu ūkininkų užaugintoms daržovėms, jų pagamintiems sūriams ar ką tik pagautai žuviai.
Gastronomija
Mane visada traukė gastronomijos pasaulis. Norėjau būti arčiau maisto! Paliesti, pačiupinėti, kažką naujo sukurti. Taigi pasukau į virtuvę ir įsidarbinau vienam geriausių Kauno restoranų “Moksha”. Indiškų ir tailandietiškų patiekalų virtuvė buvo būtent tai, kas man labiausiai tiko ir patiko. Šią vietą pavadinčiau savo geriausia mokykla, kur ne tik išmokau gaminimo subtilybių, bet ir gerokai praplėčiau savo akiratį sveikos mitybos pasaulyje bei gavau žinių apie ajurvedą. Gamindama visada stengiuosi padaryti taip, kad maistas būtų ne tik sveikas ir subalansuotas, bet ir nerealiai skanus. Juk valgymas – vienas iš gyvenimo malonumų!
Mažiau yra daugiau
Renkuosi minimalistinį gyvenimo būdą ir visada pagalvoju, ką paliksiu po savęs, ir, kaip tai paveiks aplinką. Šiuolaikiniame pasaulyje ne visada pavyksta išvengti mūsų planetą teršiančio plastiko, tačiau dedu visas pastangas, kad jo išvengti. Jeigu į parduotuvę galima atsinešti medvilninį daugkartinio naudojimo maišelį, tuomet kam reikalingas vienkartinis plastikinis?
Šiai dienai vartojimo kultūra mus ragina pirkti kuo dažniau ir kuo daugiau, tačiau gyvenu remdamasi principu Recycle-Reduce-Reuse (Perdirk-Sumažink-Panaudok dar kartą). Taip galiu būti tikra, kad draugiškai elgiuosi su aplinka.
Šiandien
Šiuo metu keliauju po Europą, pažindinuosi su šalių kultūromis, gyventojų papročiais ir, be abejo, gastronominiu pasauliu. Patirti įspūdžiai įkvepia mane domėtis, kurti ir realizuoti save maisto gaminimo srityje.